top of page
879eec51-34aa-4c9a-856d-1d8d9e04ecf4.jpeg

Z O R G B O E R D E R IJ

Op Scholtissenhof bieden wij dagbesteding aan ouderen die behoefte hebben aan sociale contacten, een daginvulling en/of ter ontlasting van de partner of mantelzorger.

P1100783.JPG

ONZE ZORGBOERDERIJ 

Even niks hoeve

Het liefst worden mensen ouder in hun eigen huis, maar soms komt er een moment waarop dit niet meer helemaal zelfstandig kan. Het is dan fijn dat je terecht kunt op een plek waar je je thuis voelt en waar gekeken wordt naar wat wél kan.

 

In een sfeervolle binnen- en buitenruimten kunnen de ouderen genieten van een dag bij ons. De ouderen kunnen deelnemen aan activiteiten, genieten van de plek en bedrijvigheid. De moestuin en de verschillende dieren moedigen het werken met de handen en het bewegen in de buitenlucht aan. Een gezonder leven wordt bevorderd. Hierdoor kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Daarnaast nemen wij de zorgtaken over van hun mantelzorgers, waardoor zij een moment voor zichzelf hebben om even bij te tanken. Wij kunnen de lasten niet wegnemen, maar hopelijk wel draaglijker maken. Hetgeen waar vele ouderen vroeger ook mee zijn opgegroeid.

 

We vinden het belangrijk dat verschillende generaties elkaar kunnen ontmoeten. Bij zorgboerderij Scholtissenhof vind je ook een kinderdagverblijf. Kinderen en ouderen met elkaar in contact brengen bevordert respect, geluk en samenwerking.

VOOR WIE?

Zorgboerderij

Onze aandacht gaat uit naar ouderen die zelfstandig wonen, maar door omstandigheden meer behoefte hebben aan structuur, activiteiten en gezelligheid. Scholtissenhof is voor eenzame ouderen, ouderen met beperkingen in het dagelijks functioneren en ouderen met lichte dementie. Wij bieden dagbesteding in een kleine groep van maximaal 13 bezoekers.

Glimlachende Hogere Vrouw
bottom of page